Državni pozivni broj Zelenortska Ostrva

Unesi ime države ili državni pozivni broj:

Obavite poziv iz države

uDržava:Zelenortska Ostrva

državni pozivni broj:

+238

00238

Lokalno vreme:

17:49

Domen najvišeg nivoa:

cv

Kalkulator telefonskih brojeva


Napomena:
Početna nula iz nacionalnog pozivnog broja ovde se mora izostaviti. Dakle, broj '08581 1228581' postaje '+238 8581 1228581' sa državnim pozivnim brojem.


Pozivni brojevi Zelenortska Ostrva...

Državni pozivni broj Zelenortska Ostrva


Pozivni broj za državu Zelenortska Ostrva je +238 (00238). Ako ste van Zelenortska Ostrva i želite da pozovete osobu u Vila do Maio, , pored pozivnog broja, treba vam i pozivni kod zemlje koju želite pozvati. Pozivni kod za Zelenortska Ostrva je +238 (00238), pa ako ste u Srbija i želite da pozovete osobu u Vila do Maio, , morate da dodate +238 255 njegovom broju telefona. Nula ispred pozivnog broja telefonskog okruga je u ovom slučaju izostavljena. Za fiktivni broj telefona 1228581, pozivni broj grada 255 i državni pozivni broj +238, broj za pozivanje je +238 255 1228581.

Znak plus na početku broja telefona obično može da se koristi u ovom formatu. Ipak, češće se znak plus zamenjuje nizom brojeva koji upozoravaju telefonsku mrežu da želite da pozovete broj telefona u drugoj zemlji. ITU preporučuje korišćenje 00, koje se takođe koristi u mnogim zemljama uključujući i sve evropske zemlje. Takođe možete da koristite 00238 255 kao alternativu za +238 255, koje morate da dodate ispred broja telefona osobe u Vila do Maio, da biste je pozvali iz Srbija. Za fiktivni broj telefona 1228581, pozivni broj grada 255 i državni pozivni broj 00238 (Zelenortska Ostrva), broj za pozivanje je 00238 255 1228581.

Čak i kada se poziv prima iz inostranstva, broj pozivaoca može da skriva uslugu za koju pružalac usluge naplaćuje dodatnu naknadu. Takvi pozivi često dolaze iz Afrike, tj. pozivi sa pozivnim brojem države +2xx, sa namerom da namame pozvano lice da uzvrati poziv. Uzvraćanje propuštenog poziva sa takvog broja često rezultira visokim troškovima za dotičnog pretplatnika, koji se prebacuju na kompaniju koja je uputila poziv na mamac. Što duže uzvraćeni poziv traje, to će i troškovi biti veći. Stoga bi trebalo biti oprezan prilikom uzvraćanja takvih neočekivanih poziva iz inostranstva. Pretplatnici često znaju prefikse skupih uslužnih brojeva u svojim državama, ali obično nije moguće identifikovati takve usluge među stranim brojevima telefona.

Ako se pretplatnik poziva na broj mobilnog telefona, nije važno u kojoj se državi mobilni uređaj nalazi. Da li je poziv međunarodni i da li se državni pozivni broj mora navesti, u ovom slučaju +238 (00238, Zelenortska Ostrva), zavisi isključivo od toga da li pozvani mobilni uređaj koristi pružaoca usluga mobilne telefonije iz iste države kao i pozivalac. Lokacija mobilnog uređaja ne pravi razliku. Međutim, pod određenim uslovima lokacija može da pravi veliku razliku kada su u pitanju troškovi poziva. Čim mobilni uređaj pozove inostranu mobilnu mrežu, naplaćuju se naknade za roming. Te naknade snosi vlasnik dotičnog uređaja, bez obzira na to da li je to lice pozvano ili je pozvalo nekog drugog. Naknade za roming su u velikoj meri ukinute unutar Evropske unije, tako da nema dodatnih troškova prilikom korišćenja mobilnog uređaja u drugoj evropskoj državi. Međutim, izvan Evropske unije, to često uključuje i visoku doplatu. Naknade za roming su posebno visoke u avionima i na brodovima koji su opremljeni ćelijskom mobilnom mrežom. Zbog toga je preporučljivo da se unapred informišete o naknadama za roming dok ste u inostranstvu ili da izbegnete rizik tako što ćete uređaj ostaviti u režimu rada u avionu tokom celog trajanja svog putovanja.

Pozivni Zelenortska Ostrva (Medjunarodni pozivni broj)