Medjunarodni pozivni broj Sijera Leone

Unesi ime države ili medjunarodni pozivni broj:Država:Sijera Leone

medjunarodni pozivni broj:

+232

00232

Lokalno vreme:

21:38

Domen najvišeg nivoa:

sl

Kalkulator telefonskih brojeva


Napomena:
Početna nula iz nacionalnog pozivnog broja ovde se mora izostaviti. Dakle, broj '04404 1444404' postaje '+232 4404 1444404' sa državnim pozivnim brojem.


Pozivni brojevi Sijera Leone...

Pozivni Sijera Leone (Medjunarodni pozivni broj)


Pozivni broj za državu Sijera Leone je +232 (00232). Ako ste van Sijera Leone i želite da pozovete osobu u Bo, Kenema, , pored pozivnog broja, treba vam i pozivni kod zemlje koju želite pozvati. Pozivni kod za Sijera Leone je +232 (00232), pa ako ste u Srbija i želite da pozovete osobu u Bo, Kenema, , morate da dodate +232 32 njegovom broju telefona. Nula ispred pozivnog broja telefonskog okruga je u ovom slučaju izostavljena. Za fiktivni broj telefona 4444404, pozivni broj grada 32 i medjunarodni pozivni broj +232, broj za pozivanje je +232 32 4444404.

Znak plus na početku broja telefona obično može da se koristi u ovom formatu. Ipak, češće se znak plus zamenjuje nizom brojeva koji upozoravaju telefonsku mrežu da želite da pozovete broj telefona u drugoj zemlji. ITU preporučuje korišćenje 00, koje se takođe koristi u mnogim zemljama uključujući i sve evropske zemlje. Takođe možete da koristite 00232 32 kao alternativu za +232 32, koje morate da dodate ispred broja telefona osobe u Bo, Kenema, da biste je pozvali iz Srbija. Za fiktivni broj telefona 4444404, pozivni broj grada 32 i medjunarodni pozivni broj 00232 (Sijera Leone), broj za pozivanje je 00232 32 4444404.

Čak i kada se poziv prima iz inostranstva, broj pozivaoca može da skriva uslugu za koju pružalac usluge naplaćuje dodatnu naknadu. Takvi pozivi često dolaze iz Afrike, tj. pozivi sa pozivnim brojem države +2xx, sa namerom da namame pozvano lice da uzvrati poziv. Uzvraćanje propuštenog poziva sa takvog broja često rezultira visokim troškovima za dotičnog pretplatnika, koji se prebacuju na kompaniju koja je uputila poziv na mamac. Što duže uzvraćeni poziv traje, to će i troškovi biti veći. Stoga bi trebalo biti oprezan prilikom uzvraćanja takvih neočekivanih poziva iz inostranstva. Pretplatnici često znaju prefikse skupih uslužnih brojeva u svojim državama, ali obično nije moguće identifikovati takve usluge među stranim brojevima telefona.

Ako se pretplatnik poziva na broj mobilnog telefona, nije važno u kojoj se državi mobilni uređaj nalazi. Da li je poziv međunarodni i da li se medjunarodni pozivni broj mora navesti, u ovom slučaju +232 (00232, Sijera Leone), zavisi isključivo od toga da li pozvani mobilni uređaj koristi pružaoca usluga mobilne telefonije iz iste države kao i pozivalac. Lokacija mobilnog uređaja ne pravi razliku. Međutim, pod određenim uslovima lokacija može da pravi veliku razliku kada su u pitanju troškovi poziva. Čim mobilni uređaj pozove inostranu mobilnu mrežu, naplaćuju se naknade za roming. Te naknade snosi vlasnik dotičnog uređaja, bez obzira na to da li je to lice pozvano ili je pozvalo nekog drugog. Naknade za roming su u velikoj meri ukinute unutar Evropske unije, tako da nema dodatnih troškova prilikom korišćenja mobilnog uređaja u drugoj evropskoj državi. Međutim, izvan Evropske unije, to često uključuje i visoku doplatu. Naknade za roming su posebno visoke u avionima i na brodovima koji su opremljeni ćelijskom mobilnom mrežom. Zbog toga je preporučljivo da se unapred informišete o naknadama za roming dok ste u inostranstvu ili da izbegnete rizik tako što ćete uređaj ostaviti u režimu rada u avionu tokom celog trajanja svog putovanja.

Državni pozivni broj Sijera Leone