Pozivni broj 016 / +2716Pozivni broj 016 / +2716 (Južnoafrička Republika)


016 je pozivni broj telefonskog okruga za Vaal Triangle (Vereeniging, Vanderbijlpark, Sasolburg). A Vaal Triangle (Vereeniging, Vanderbijlpark, Sasolburg) se nalazi u Južnoafrička Republika. Ako ste van Južnoafrička Republika i želite da pozovete osobu u Vaal Triangle (Vereeniging, Vanderbijlpark, Sasolburg), pored pozivnog broja, treba vam i pozivni kod zemlje koju želite pozvati. Pozivni kod za Južnoafrička Republika je +27, pa ako ste u Srbija i želite da pozovete osobu u Vaal Triangle (Vereeniging, Vanderbijlpark, Sasolburg), morate da dodate +2716 njegovom broju telefona.

Nula ispred pozivnog broja telefonskog okruga je u ovom slučaju izostavljena.

Znak plus na početku broja telefona obično može da se koristi u ovom formatu. Ipak, češće se znak plus zamenjuje nizom brojeva koji upozoravaju telefonsku mrežu da želite da pozovete broj telefona u drugoj zemlji. ITU preporučuje korišćenje 00, koje se takođe koristi u mnogim zemljama uključujući i sve evropske zemlje.

Takođe možete da koristite 002716 kao alternativu za +2716, koje morate da dodate ispred broja telefona osobe u Vaal Triangle (Vereeniging, Vanderbijlpark, Sasolburg) da biste je pozvali iz Srbija.
Kalkulator telefonskih brojeva