Pozivni broj 04 / +604Pozivni broj 04 / +604 (Malezija)


04 je pozivni broj telefonskog okruga za Perlis, Kedah, Penang, Pengkalan Hulu, Perak. A Perlis, Kedah, Penang, Pengkalan Hulu, Perak se nalazi u Malezija. Ako ste van Malezija i želite da pozovete osobu u Perlis, Kedah, Penang, Pengkalan Hulu, Perak, pored pozivnog broja, treba vam i pozivni kod zemlje koju želite pozvati. Pozivni kod za Malezija je +60, pa ako ste u Srbija i želite da pozovete osobu u Perlis, Kedah, Penang, Pengkalan Hulu, Perak, morate da dodate +604 njegovom broju telefona.

Nula ispred pozivnog broja telefonskog okruga je u ovom slučaju izostavljena.

Znak plus na početku broja telefona obično može da se koristi u ovom formatu. Ipak, češće se znak plus zamenjuje nizom brojeva koji upozoravaju telefonsku mrežu da želite da pozovete broj telefona u drugoj zemlji. ITU preporučuje korišćenje 00, koje se takođe koristi u mnogim zemljama uključujući i sve evropske zemlje.

Takođe možete da koristite 00604 kao alternativu za +604, koje morate da dodate ispred broja telefona osobe u Perlis, Kedah, Penang, Pengkalan Hulu, Perak da biste je pozvali iz Srbija.
Kalkulator telefonskih brojeva