Pozivni broj 2 / +9752Pozivni broj 2 / +9752 (Butan)


2 je pozivni broj telefonskog okruga za Thimphu, Simtokha, Dechencholing, Taba, Kharsadrapchu, Basochu, Wangdue, Punakha, Lingshi, Gasa. A Thimphu, Simtokha, Dechencholing, Taba, Kharsadrapchu, Basochu, Wangdue, Punakha, Lingshi, Gasa se nalazi u Butan. Ako ste van Butan i želite da pozovete osobu u Thimphu, Simtokha, Dechencholing, Taba, Kharsadrapchu, Basochu, Wangdue, Punakha, Lingshi, Gasa, pored pozivnog broja, treba vam i pozivni kod zemlje koju želite pozvati. Pozivni kod za Butan je +975, pa ako ste u Srbija i želite da pozovete osobu u Thimphu, Simtokha, Dechencholing, Taba, Kharsadrapchu, Basochu, Wangdue, Punakha, Lingshi, Gasa, morate da dodate +975 2 njegovom broju telefona.

Nula ispred pozivnog broja telefonskog okruga je u ovom slučaju izostavljena.

Znak plus na početku broja telefona obično može da se koristi u ovom formatu. Ipak, češće se znak plus zamenjuje nizom brojeva koji upozoravaju telefonsku mrežu da želite da pozovete broj telefona u drugoj zemlji. ITU preporučuje korišćenje 00, koje se takođe koristi u mnogim zemljama uključujući i sve evropske zemlje.

Takođe možete da koristite 00975 2 kao alternativu za +975 2, koje morate da dodate ispred broja telefona osobe u Thimphu, Simtokha, Dechencholing, Taba, Kharsadrapchu, Basochu, Wangdue, Punakha, Lingshi, Gasa da biste je pozvali iz Srbija.
Kalkulator telefonskih brojeva