Pozivni broj 5 / +575Pozivni broj 5 / +575 (Kolumbija)


5 je pozivni broj telefonskog okruga za Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre. A Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre se nalazi u Kolumbija. Ako ste van Kolumbija i želite da pozovete osobu u Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre, pored pozivnog broja, treba vam i pozivni kod zemlje koju želite pozvati. Pozivni kod za Kolumbija je +57, pa ako ste u Srbija i želite da pozovete osobu u Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre, morate da dodate +57 5 njegovom broju telefona.

Nula ispred pozivnog broja telefonskog okruga je u ovom slučaju izostavljena.

Znak plus na početku broja telefona obično može da se koristi u ovom formatu. Ipak, češće se znak plus zamenjuje nizom brojeva koji upozoravaju telefonsku mrežu da želite da pozovete broj telefona u drugoj zemlji. ITU preporučuje korišćenje 00, koje se takođe koristi u mnogim zemljama uključujući i sve evropske zemlje.

Takođe možete da koristite 0057 5 kao alternativu za +57 5, koje morate da dodate ispred broja telefona osobe u Atlántico, Bolívar, Cesar, La Guajira, Magdalena, Sucre da biste je pozvali iz Srbija.
Kalkulator telefonskih brojeva