Državni pozivni broj Maršalska Ostrva

Unesi ime države ili državni pozivni broj:

Obavite poziv iz države

uDržava:Maršalska Ostrva

Državni pozivni broj:

+692

00692


Lokalno vreme:


3:04

Domen najvišeg nivoa:

mh

Kalkulator telefonskih brojeva


Napomena:
Početna nula iz nacionalnog pozivnog broja ovde se mora izostaviti. Dakle, broj '07604 1187604' postaje '+692 7604 1187604' sa državnim pozivnim brojem.


Pozivni brojevi Maršalska Ostrva...

Državni pozivni broj Maršalska Ostrva


Pozivni broj za državu Maršalska Ostrva je +692 (00692). Ako ste van Maršalska Ostrva i želite da pozovete osobu u Ebeye, Kwajalein Atoll, , pored pozivnog broja, treba vam i pozivni kod zemlje koju želite pozvati. Pozivni kod za Maršalska Ostrva je +692 (00692), pa ako ste u Francuska i želite da pozovete osobu u Ebeye, Kwajalein Atoll, , morate da dodate +692 235 njegovom broju telefona. Nula ispred pozivnog broja telefonskog okruga je u ovom slučaju izostavljena. Za fiktivni broj telefona 4187604, pozivni broj grada 235 i pozivni broj države +692, broj za pozivanje je +692 235 4187604.

Znak plus na početku broja telefona obično može da se koristi u ovom formatu. Ipak, češće se znak plus zamenjuje nizom brojeva koji upozoravaju telefonsku mrežu da želite da pozovete broj telefona u drugoj zemlji. ITU preporučuje korišćenje 00, koje se takođe koristi u mnogim zemljama uključujući i sve evropske zemlje. Takođe možete da koristite 00692 235 kao alternativu za +692 235, koje morate da dodate ispred broja telefona osobe u Ebeye, Kwajalein Atoll, da biste je pozvali iz Francuska. Za fiktivni broj telefona 4187604, pozivni broj grada 235 i pozivni broj države 00692 (Maršalska Ostrva), broj za pozivanje je 00692 235 4187604.

Čak i kada se poziv prima iz inostranstva, broj pozivaoca može da skriva uslugu za koju pružalac usluge naplaćuje dodatnu naknadu. Takvi pozivi često dolaze iz Afrike, tj. pozivi sa pozivnim brojem države +2xx, sa namerom da namame pozvano lice da uzvrati poziv. Uzvraćanje propuštenog poziva sa takvog broja često rezultira visokim troškovima za dotičnog pretplatnika, koji se prebacuju na kompaniju koja je uputila poziv na mamac. Što duže uzvraćeni poziv traje, to će i troškovi biti veći. Stoga bi trebalo biti oprezan prilikom uzvraćanja takvih neočekivanih poziva iz inostranstva. Pretplatnici često znaju prefikse skupih uslužnih brojeva u svojim državama, ali obično nije moguće identifikovati takve usluge među stranim brojevima telefona.

Ako se pretplatnik poziva na broj mobilnog telefona, nije važno u kojoj se državi mobilni uređaj nalazi. Da li je poziv međunarodni i da li se pozivni broj države mora navesti, u ovom slučaju +692 (00692, Maršalska Ostrva), zavisi isključivo od toga da li pozvani mobilni uređaj koristi pružaoca usluga mobilne telefonije iz iste države kao i pozivalac. Lokacija mobilnog uređaja ne pravi razliku. Međutim, pod određenim uslovima lokacija može da pravi veliku razliku kada su u pitanju troškovi poziva. Čim mobilni uređaj pozove inostranu mobilnu mrežu, naplaćuju se naknade za roming. Te naknade snosi vlasnik dotičnog uređaja, bez obzira na to da li je to lice pozvano ili je pozvalo nekog drugog. Naknade za roming su u velikoj meri ukinute unutar Evropske unije, tako da nema dodatnih troškova prilikom korišćenja mobilnog uređaja u drugoj evropskoj državi. Međutim, izvan Evropske unije, to često uključuje i visoku doplatu. Naknade za roming su posebno visoke u avionima i na brodovima koji su opremljeni ćelijskom mobilnom mrežom. Zbog toga je preporučljivo da se unapred informišete o naknadama za roming dok ste u inostranstvu ili da izbegnete rizik tako što ćete uređaj ostaviti u režimu rada u avionu tokom celog trajanja svog putovanja.

Medjunarodni pozivni broj Maršalska Ostrva