Državni pozivni broj Portugalija

Unesi ime države ili državni pozivni broj:

Obavite poziv iz države

uDržava:Portugalija

državni pozivni broj:

+351

00351

Lokalno vreme:

10:12

Domen najvišeg nivoa:

pt

Kalkulator telefonskih brojeva


Napomena:
Početna nula nacionalnog pozivnog broja ovde se NE SME izostaviti. Dakle, broj '03316 1603316' postaje '+351.03316 1603316' sa državnim pozivnim brojem.


Pozivni brojevi Portugalija...

Državni pozivni broj Portugalija


Pozivni broj za državu Portugalija je +351 (00351). Ako ste van Portugalija i želite da pozovete osobu u Torres Novas, , pored pozivnog broja, treba vam i pozivni kod zemlje koju želite pozvati. Pozivni kod za Portugalija je +351 (00351), pa ako ste u Srbija i želite da pozovete osobu u Torres Novas, , morate da dodate +351 249 njegovom broju telefona. Za fiktivni broj telefona 1603316, pozivni broj grada 249 i državni pozivni broj +351, broj za pozivanje je +351 249 1603316.

Znak plus na početku broja telefona obično može da se koristi u ovom formatu. Ipak, češće se znak plus zamenjuje nizom brojeva koji upozoravaju telefonsku mrežu da želite da pozovete broj telefona u drugoj zemlji. ITU preporučuje korišćenje 00, koje se takođe koristi u mnogim zemljama uključujući i sve evropske zemlje. Takođe možete da koristite 00351 249 kao alternativu za +351 249, koje morate da dodate ispred broja telefona osobe u Torres Novas, da biste je pozvali iz Srbija. Za fiktivni broj telefona 1603316, pozivni broj grada 249 i državni pozivni broj 00351 (Portugalija), broj za pozivanje je 00351 249 1603316.

Čak i kada se poziv prima iz inostranstva, broj pozivaoca može da skriva uslugu za koju pružalac usluge naplaćuje dodatnu naknadu. Takvi pozivi često dolaze iz Afrike, tj. pozivi sa pozivnim brojem države +2xx, sa namerom da namame pozvano lice da uzvrati poziv. Uzvraćanje propuštenog poziva sa takvog broja često rezultira visokim troškovima za dotičnog pretplatnika, koji se prebacuju na kompaniju koja je uputila poziv na mamac. Što duže uzvraćeni poziv traje, to će i troškovi biti veći. Stoga bi trebalo biti oprezan prilikom uzvraćanja takvih neočekivanih poziva iz inostranstva. Pretplatnici često znaju prefikse skupih uslužnih brojeva u svojim državama, ali obično nije moguće identifikovati takve usluge među stranim brojevima telefona.

Ako se pretplatnik poziva na broj mobilnog telefona, nije važno u kojoj se državi mobilni uređaj nalazi. Da li je poziv međunarodni i da li se državni pozivni broj mora navesti, u ovom slučaju +351 (00351, Portugalija), zavisi isključivo od toga da li pozvani mobilni uređaj koristi pružaoca usluga mobilne telefonije iz iste države kao i pozivalac. Lokacija mobilnog uređaja ne pravi razliku. Međutim, pod određenim uslovima lokacija može da pravi veliku razliku kada su u pitanju troškovi poziva. Čim mobilni uređaj pozove inostranu mobilnu mrežu, naplaćuju se naknade za roming. Te naknade snosi vlasnik dotičnog uređaja, bez obzira na to da li je to lice pozvano ili je pozvalo nekog drugog. Naknade za roming su u velikoj meri ukinute unutar Evropske unije, tako da nema dodatnih troškova prilikom korišćenja mobilnog uređaja u drugoj evropskoj državi. Međutim, izvan Evropske unije, to često uključuje i visoku doplatu. Naknade za roming su posebno visoke u avionima i na brodovima koji su opremljeni ćelijskom mobilnom mrežom. Zbog toga je preporučljivo da se unapred informišete o naknadama za roming dok ste u inostranstvu ili da izbegnete rizik tako što ćete uređaj ostaviti u režimu rada u avionu tokom celog trajanja svog putovanja.

Pozivni Portugalija (Medjunarodni pozivni broj)